keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Autoliitosta apua

Ponkaisin sunnuntaiaamuna Naantalin lauttarannasta Keski-Pohjanmaalle Kannukseen. Ajatuksena oli ajella sinne viikonlopuksi vanhempiaan moikkaamaan menneen rouvani kanssa yhdessä illaksi tallille Tampereelle. Norrtäljen Custom Bike Show -reissun loppupätkällä, n. 10 km Lapualta Kuortaneen suuntaan ajo muuttui yllättäen surffaamiseksi, siitä tien sivuun pysähdys bussipysäkille, ja kas - takapyörässä reipas laakerivirus. Torstaina alkaneen reissun trippimittari näytti lukemaksi 2.269 km.



Olen Autoliiton Plusjäsen, joten matka jatkumaan Autoliiton matkanjatkamispalvelun avulla. Vilkaisin navigaattorista tarkan sijainnin ja lähimmän tieliittymän, ja ilmoitin sen Autoliiton päivystäjälle. Lapualta otti kohta yhteyttä hinauspalvelu ja ennen hinausauton saapumista oli Aviksen edustaja ottanut Autoliiton pyynnöstä yhteyttä, ja ilmoitti että sijaisauto odottaa minua Seinäjoella S-hotelli Lakeuden etuoven edessä tankki täytettynä, ja avaimet saan hotellin respasta.



Potilas kuljetettiin lähimmälle kyseistä merkkiä huoltavalle korjaamolle - tässä tapauksessa Moto-Seinäjokeen. Soitin hinausauton kyydistä Hannu Pennalalle (Moto-Seinäjoki), kerroin tilanteen ja pyysin anteeksi sunnuntaista puhelinhäiriköintiäni. Hannu ohjeisti jättämään laitteen toimitilojen takapihalle, jossa se on kameravalvonnan piirissä, ja josta laite tultaisiin siirtämään lukittuihin tiloihin vielä sunnuntaina. Korjaus hoituisi alkuviikosta. Sain hinausauton kuljettajalta kyydin hotellille, kuittasin sijaisauton itselleni ja kurvasin Nissan Notella kotiin.

Ajelin keskiviikkona Nissanilla Seinäjoelle noutamaan korjattua pyörää. Soitin matkalta Aviksen Seinäjoen edustajalle, ja kerroin, että jätän auton Moto-Seinäjoen etupihalle tankki täyteen tankattuna ja auton avaimet liikkeen edustajille. Lähetin vielä erikseen Avikselle tekstiviestillä kuvan auton sijainnista kiinteistön parkkipaikalla. Suunnitelmissa oli vaihtaa fillariin myös takapyörän akseli; olin onnistunut löytämään uuden ja suoraan hyllystä löytyvän taka-akselin Hotbikelta Helsingistä. Sain sen Bläkkäri-Hujon nopealla avustuksella tiistai-illaksi Tampereelle.

Laakerit vaihtanut mekaanikko oli säästänyt takapyörästä irroitetut vanhat laakerit.
Jälki oli melko murheellista nähtävää: toisen puolen laakerin laakerihäkki oli tehnyt totaalisen katoamistempun. Jäljellä oli läjä rullia, laakerikoolit ja laakerihäkin siruja. Ei ihme, että akselin toinen puoli oli retkahtanut pari senttiä alkuperäiseltä paikaltaan taaksepäin ja ajaminen tuntui surffaamiselta. Alkuperäisen akselin kierteet oli korjattu ja kun uusi akseli osoittautui vielä liian lyhyeksi, niputettiin laite alkuperäisellä akselilla ja uudella mutterilla. Pitää hyvin!


Asiat hoituivat hienosti ja Autoliiton Plusjäsenyys on kurkojuttu! Sitä tuli käytännössä testattua nyt ensimmäisen, ja toivottavasti viimeisen kerran. Autoliiton päivystäjä otti heti tilanteen hoitoon, sen jälkeen tuli nopeasti soitto hinauspalvelusta, ja hinausautoa odottaessa soitti Avis ja ilmoitti sijaisauton paikan. Erinomaista! Kiitokset Autoliitolle, hinauspalvelun hoitaneelle yrittäjälle, Avis Seinäjoelle, Moto-Seinäjoelle ja Hujolle. Hienosti toimittu!

Kurvasin Moto-Seinäjoelta uudelleen Lapuan suuntaan ja tulin sunnuntaina keskeytyneen paluumatkan loppureitin vauhdikkaasti tallille Tampereelle. Junnekin tuli kuulemma Ylöjärvellä Hiacella vastaan. Ride On!


Autoliiton Plusjäsenyydestä tarkemmin täällä:
https://www.autoliitto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/plus-jasenyys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti